Alt du behøver at vide om ADAS kalibrering!

May 20,2024
Share :

Hvad er ADAS kalibrering?


ADAS kalibrering refererer til processen med at justere og konfigurere de sensorer og kameraer, der er en del af moderne førerassistentteknologier i køretøjer.

Disse systemer er afhængige af forskellige sensorer, kameraer og radarer til at registrere og reagere på miljøet omkring køretøjet. De hjælper chauffører med opgaver såsom advarsler om vognbaneskift, adaptiv fartpilot og undgåelse af kollisioner. Men for at sikre, at disse systemer fungerer korrekt, skal de kalibreres nøjagtigt.

Kalibrering er påkrævet, når et køretøj gennemgår reparationer, eller når sensorerne udskiftes. Under kalibreringen placeres køretøjet i et kontrolleret miljø, og sensorerne justeres for at sikre, at de giver nøjagtige og pålidelige data. Denne kalibreringsproces er afgørende for at sikre, at ADAS-systemerne fungerer korrekt og giver det tilsigtede niveau af sikkerhed og assistance til chaufførerne.

Hvis ADAS-systemet ikke er kalibreret korrekt, kan det føre til forkerte aflæsninger og advarsler, hvilket kan resultere i farlige situationer. Derfor er det vigtigt at få ADAS-systemet kalibreret af en kvalificeret tekniker ved hjælp af det korrekte udstyr og de korrekte procedurer.


Er ADAS kalibrering nødvendig?


Ja, ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) kalibrering er nødvendig for at sikre, at disse systemer fungerer korrekt i et køretøj. ADAS omfatter en række sikkerhedsfunktioner såsom adaptiv fartpilot, advarsel om vognbaneskift, automatisk nødbremsning og registrering af blinde vinkler, som er afhængige af kameraer, sensorer og anden teknologi til at registrere og reagere på potentielle farer på vejen.

Når et køretøj er involveret i en ulykke, eller når der udføres visse reparationer eller udskiftninger af køretøjet, kan det påvirke justeringen eller kalibreringen af ADAS-komponenterne. Som følge heraf fungerer systemerne muligvis ikke korrekt, hvilket kan kompromittere førerens og passagerernes sikkerhed.
Kalibrering af ADAS-systemer involverer at sikre, at kameraer, sensorer og andre komponenter er korrekt justeret og justeret i henhold til fabrikantens specifikationer. Denne kalibreringsproces kræver typisk specialiseret udstyr og uddannede teknikere til at udføre.

Derfor er det vigtigt at få ADAS kalibrering udført af certificerede fagfolk for at sikre, at dit køretøjs ADAS-systemer fungerer korrekt og giver de nødvendige sikkerhedsfunktioner. Undladelse af at gøre det kan resultere i fejlbetjening af ADAS-systemerne, hvilket kan øge risikoen for ulykker og skader.


Hvordan kalibrerer man adas?


ADAS kalibrering kan være en kompleks proces, der kræver specialiseret viden, færdigheder og udstyr. Generelt involverer kalibreringsprocessen følgende trin:
1. Tjek producentens specifikationer: Det første trin er at tjekke producentens specifikationer for køretøjets ADAS-system. Dette vil give oplysninger om typen af anvendte sensorer og kameraer, deres placering og kalibreringskravene.
2. Klargør køretøjet: Før kalibrering skal køretøjet klargøres ved at fjerne snavs, snavs eller forhindringer fra sensorerne og kameraerne. Dækkene skal pumpes op til det korrekte tryk, og køretøjet skal parkeres på et plant underlag.
3. Tilslut kalibreringsudstyret: Dernæst tilsluttes kalibreringsudstyret til køretøjets OBD-II-port. Dette gør det muligt for udstyret at kommunikere med ADAS-systemet og foretage de nødvendige justeringer. Dette gør det muligt for udstyret at kommunikere med ADAS-systemet og foretage de nødvendige justeringer.
4. Juster sensorerne: Kalibreringsteknikeren vil justere sensorerne og kameraerne for at sikre, at de er korrekt justeret og fungerer korrekt. Dette kan omfatte justering af kameravinklerne, justering af sensorafstandene eller ændring af sensorpositionerne.
5. Test systemet: Når kalibreringen er fuldført, vil teknikeren udføre en række tests for at sikre, at ADAS-systemet fungerer korrekt. Dette kan involvere at køre køretøjet på en testbane eller bruge et specielt testværktøj til at simulere forskellige køreforhold.
6. Bekræft kalibreringen: Til sidst vil teknikeren verificere, at kalibreringen var vellykket, ved at kontrollere systemets ydeevne og sikre, at det opfylder producentens specifikationer.

Det er vigtigt at få ADAS kalibrering udført af en kvalificeret tekniker ved hjælp af det korrekte udstyr og de korrekte procedurer. Forkert kalibrering kan føre til unøjagtige sensoraflæsninger, hvilket kan påvirke ADAS-systemets ydeevne og potentielt bringe føreren og passagererne i fare.


Hvor lang tid tager ADAS kalibrering?


Varigheden af ADAS kalibrering kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom typen af ADAS-system, antallet af sensorer, der kræver kalibrering, og kompleksiteten af kalibreringsprocessen. Generelt kan ADAS kalibrering tage alt fra 30 minutter til flere timer.

For eksempel kan et simpelt kamerabaseret ADAS-system kun kræve kalibrering af et enkelt kamera, hvilket kan tage omkring 30 minutter at gennemføre. På den anden side kan et mere komplekst system, såsom et, der inkluderer radarsensorer og flere kameraer, kræve flere timers kalibrering.

Derudover kan nogle ADAS-systemer kræve en dynamisk kalibreringsproces, som involverer at køre køretøjet med en bestemt hastighed og afstand for at kalibrere sensorerne og kameraerne. Denne type kalibrering kan tage længere tid end statisk kalibrering, som udføres, mens køretøjet holder stille.

Det er vigtigt at bemærke, at kalibreringstiden også kan blive påvirket af andre faktorer, såsom tilgængeligheden af specialiseret udstyr og teknikerens erfaring og færdighedsniveau. For at sikre at ADAS-systemet er kalibreret korrekt, anbefales det at få kalibreringen udført af en kvalificeret tekniker, som har erfaring med den specifikke type ADAS-system i køretøjet.


Hvor meget koster adas kalibrering?


Omkostningerne ved ADAS kalibrering kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af ADAS-system, antallet af sensorer, der kræver kalibrering, og det sted, hvor kalibreringen udføres.


Generelt kan omkostningerne ved ADAS kalibrering variere fra et par hundrede til flere tusinde dollars, afhængigt af kompleksiteten af kalibreringsprocessen. For eksempel kan et simpelt kamerabaseret ADAS-system kun kræve kalibrering af et enkelt kamera, hvilket kan koste omkring $200-$500. Et mere komplekst system, såsom et, der inkluderer radarsensorer og flere kameraer, kan dog kræve flere timers kalibrering og koste op til $1.000 eller mere.


Derudover kan prisen variere baseret på kalibreringstjenestens placering. For eksempel, hvis kalibreringen udføres hos en forhandler eller et autoriseret servicecenter, kan omkostningerne være højere, end hvis kalibreringen udføres af et uafhængigt værksted.


Det er vigtigt at bemærke, at omkostningerne ved ADAS kalibrering kan være dækket af køretøjets garanti eller forsikring. Det anbefales at tjekke med køretøjsproducenten eller forsikringsudbyderen for at afgøre, om ADAS kalibrering er dækket af policen, og hvilke omkostninger der er forbundet med det.


Return

Leaving a message
verify code
< 1 >
Where to buy Become our distributor